Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ημέρες Καριέρας στη Λάρισα από τη ΔΥΠΑ

Αποτυχία. success stories και άλλα

Ένα τραγούδι λέει «φτάσε στον πάτο εκεί που δεν υπάρχει πιο κάτω, θα βρεις την ευτυχία χαμένη, χαμένη και θαμμένη για σένα» πρέπει να φτάσεις πολύ χαμηλά για να συνειδητοποιήσεις τις δυνάμεις σου. 




Πολύ διάσημοι πλέον ανοίγουν τη καρδία τους και διηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες… αποτυχίας και πως μέσα από αυτές βγήκαν δυνατοί και πετυχημένοι. 

Ο Τένεσι Ουίλιαμς, ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς, ισχυριζόταν ότι  η «προφανής αποτυχία» του έδινε περισσότερη ενέργεια από οτιδήποτε άλλο. «Είναι η δύναμη που με στέλνει πίσω στη γραφομηχανή πολύ πριν βγουν οι κριτικές. Με κάνει να νιώθω μεγαλύτερη υποχρέωση να επιστρέψω στη δουλειά απ’ ό,τι θα συνέβαινε με μια επιτυχία». 

«Δεν απέτυχα, απλώς βρήκα 10.000 τρόπους που δεν πέτυχαν» ήταν η πιο συχνή απάντηση του Τόμας Έντισον μετά από τις αμέτρητες αποτυχημένες απόπειρες που έκανε μέχρι να εφεύρει τον λαμπτήρα.

Η αμερικανή συγγραφέας Γερτρούδη Στάιν, είχε λάβει μια επιστολή από έναν εκδοτικό οίκο με το εξής σχόλιο για κάποιο βιβλίο της: «Μόνο μία ματιά είναι αρκετή. Με το ζόρι θα πουλούσε ένα αντίτυπο. Μόλις ένα. Σας ευχαριστούμε πολύ». Η μετέπειτα εκδοτική της εμπειρία είναι σε όλους μας γνωστή.
Η Oprah Winfrey σε ομιλία της στην «Τάξη του 2013» στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, εξομολογήθηκε ότι η δημιουργία του OWN (Oprah Winfrey Network/Δίκτυο της Όπρα Γουίνφρι) ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία της έπειτα από 21 χρόνια. Το δίκτυο αρχικά δεν πήγε καλά και δέχτηκε αρνητικές κριτικές όπως στο εξώφυλλο εφημερίδας με τίτλο “Oprah: Not Quite Standing on her OWN”. Εκείνη όμως δεν πτοήθηκε πείθοντας τον εαυτό της ότι τα προβλήματα δεν κρατάνε για πάντα.

Ακόμη πιο γνωστή είναι η ιστορία του Steve Jobs που 10 χρόνια μετά την ίδρυση της Apple απολύθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ίδιας του της εταιρείας και συνέχισε να δουλεύει στο σπίτι του. Έπειτα από 12 χρόνια γύρισε στην apple και την οδήγησε στη κορυφή.
Στο τέλος θα μου πείτε τι από όλα αυτά να κρατήσω;
Πρώτον, όλα αυτά τα πετυχημένα πρόσωπα χρησιμοποίησαν την αποτυχία ως σκαλί για την επιτυχία τους.
Δεύτερον, οι αρνητικές γνώμες λειτούργησαν σαν βατήρας που τους έδωσε ώθηση για την επιτυχία.
Τρίτον, δεν φοβήθηκαν να φτάσουν στα προσωπικά τους όρια.
Αν πάλι όλα αυτά σας φαίνονται βουνό... θυμηθείτε τη φράση του Steve Jobs «Πρέπει να θέλεις να αποτύχεις... Αν φοβάσαι την αποτυχία δεν πρόκειται ποτέ να φτάσεις ψηλά».